Menu Sluiten

Snoep


Snoep

Informatie over snoep.

Snoep is een zoete, aromatische, verrukkelijke en aangename traktatie gemaakt van het sap van vruchten. Het werd waarschijnlijk uitgevonden door mensen van de Caribische eilanden, waar de keuken veel verschillende soorten fruit en noten, maar ook snoepjes bevat.

Snoep is, eenvoudig gezegd, elk eetbaar snoepje dat suiker als hoofdbestanddeel bevat. De hele categorie, bekend als snoepgoed, omvat bijna elk snoepje, met inbegrip van gelei bonen, snoepkettingen, snoepappels, snoeparmbanden, marsepein, chocolade, kaneel en rozijnen.

Snoep, snoepgoed, suikergoed, suikerwaren of zoetwaren is de algemene benaming voor lekkernijen waarvan meestal suiker het hoofdbestanddeel is.

Het geheim van het maken van snoep ligt in het proces van inversie om een suikerachtige vloeibare toestand te creƫren uit sacharose en water. Invertsuiker, die meestal beschikbaar is als sacharose, wordt omgezet in glucose; dit gebeurt door de suiker bloot te stellen aan hoge temperaturen en druk, zoals in het geval van heteluchtballonnen.

Terwijl de invertsuiker van toestand verandert, waardoor carbonisatie optreedt waardoor de kleur en de smaak verandert, wordt het eindproduct gezoet met een of andere vorm van suikervervanger, die room of poeder kan zijn.

Om snoep te maken zijn er veel verschillende recepten. Het hangt af van in welke vorm, grootte en stevigheid men de lekkernij wil maken. Suikerwerk wordt gemaakt met witte suiker en water. Hoe minder water er gebruikt wordt hoe harder het resultaat.

Vroeger waren suikerwerkjes alleen verkrijgbaar in winkels waar snoep werd verkocht, en werden ze als een delicatesse beschouwd.

Vandaag de dag is snoepgoed gemakkelijk verkrijgbaar in de schappen van kruidenierswinkels en zijn er een aantal fabrikanten die suikerwerk in bulk produceren voor distributie naar kruidenierswinkels en andere verkooppunten. Er zijn ook bedrijven die zich hebben gevestigd als fabrikanten van snoepgoed.

Er zijn twee soorten snoep: hard snoep en zacht snoep.

Harde snoepjes zijn er in drie soorten: harde snoepjes gedoopt in chocolade, harde snoepjes die niet in chocolade zijn gedoopt, en klompjes snoep. Zacht snoepgoed is er in drie soorten: karamelsnoep, fudgesnoep en kauwgomsnoep.

Zacht snoep kan worden gegeten als snoep of worden gemengd in melk of andere dranken.

Er bestaan mensen met een snoepverslaving. Dit betekent dat men erg veel snoept en zich niet goed voelt als men niet kan snoepen. Info over snoep

Kennisbank over Snoep

Wat weten we nog over snoep.

Er zijn een aantal verschillende manieren waarop snoep wordt bereid en geserveerd, afhankelijk van het doel ervan. De populairste manier om hard snoep te serveren is het te laten uitlepelen en op een stuk voedsel te leggen.

Een andere manier is om een glazen flesje te vullen met de gesmolten chocolade en het flesje bij een kopje koffie te zetten, of naast een bord met eten. Ten slotte geven sommige mensen er de voorkeur aan hun snoep volledig te laten afkoelen en het dan in een apart bakje te gieten.

Er zijn verschillende manieren waarop kandijsuiker wordt gemaakt.

De meeste snoepjes bevatten natuurlijke of kunstmatige suikerkristallen. Het soort kristallen dat bij het maken van snoep wordt gebruikt, hangt af van de verwerking en de tijd waarin de ingrediƫnten werden gekookt.

Gewoonlijk worden natuurlijke suikerkristallen verzameld uit natuurlijke bronnen, zoals witte rotsen die in bergbronnen worden gevonden, terwijl kunstmatige suikerkristallen synthetisch worden gemaakt door middel van een eenvoudig proces waarbij kaliumhydroxide of bijtende soda wordt gemengd met water. Na deze procedure worden de kristallen doeltreffender bij gebruik in zoetwaren.

Meer info over snoep nu op www.snoepman.be.

Tags

Assortiment Snoep Zonder Gelatine | Bakken Met Spekken Snoep | Barry Callebaut Chocolade | Belgische Chocolade | Belgische Spekken Snoep | Blauwe Geboortesnoep | Brands Snoep |